Help, mijn kind heeft hoofdpijn!

Hoofdpijn, toch wel een veel voorkomende klacht treft ook kinderen op soms jonge leeftijd. Heeft het kind naast hoofdpijn ook koorts, verhoging of andere klachten die bij een infectie passen dan is een bezoek aan de huisarts raadzaam. Ook bij hoofdpijn na een ongeval met misselijkheid of bewustzijnsverlies is het aan te raden om een arts te laten checken. Houden de klachten aan en is er geen sprake van een duidelijke medische oorzaak. Misschien is manuele therapie een optie voor behandeling. Hoofdpijn vanuit de nek, rug of kaakgewricht kan goed worden behandeld met manuele therapie.

En natuurlijk geldt dit advies ook voor ouders die zelf met hoofdpijnklachten kampen. Klik hier voor meer informatie en blijf niet langer rondlopen met hoofdpijn.

Babyboom

Op dit moment lijkt er ondanks de Coronacrisis sprake van een ware babyboom. Helaas gaat de bevalling niet altijd vlekkeloos. Door een snelle of traumatische bevalling kan er sprake zijn van een Hoog Cervicale Functie Stoornis (HCFS). In het verleden ook wel het KISS syndroom genoemd.

Baby’s zijn dan vaak onrustig, gestresst en overstrekken veel. Soms laten ze een voorkeurshouding zien en drinken of slapen slecht. Manuele Therapie geeft bij deze kinderen vaak goede resultaten. Slapen en drinken verbeterd dan snel.