Manuele Therapieën

Met het integreren van manuele therapie, viscerale therapie en geïntegreerde technieken behandelt de therapeut klachten zowel fysieke als emotionele klachten van het bewegingsapparaat. De therapie is geschikt voor baby’s, kinderen en volwassenen.

MANUELE THERAPIE (Maitland-concept®)

Met behulp van zachte mobilisaties kunnen functiestoornissen in de wervelkolom, gewrichten, spier- en zenuwstelsel worden hersteld.
Indien nodig kan ook middels hardere manipulaties gebruiken op de beweeglijkheid van de weefsel te herstellen.

VISCERALE THERAPIE ( Barral)

Viscerale therapie heeft zijn oorsprong in de osteopathie. Deze therapie kan effectief zijn bij chronische klachten van het bewegingsapparaat of bij klachten van de inwendige organen. Deze klachten ontstaan bijvoorbeeld door verklevingen na ongevallen en operaties.  Zo’n 95% van de klachten van het bewegingsapparaat ontstaan door stoornissen in de vliezen of fascia rondom de inwendige organen. Hiermee zijn ze verbonden met botstructuren, spieren en het zenuwstelsel. Viscerale manipulaties bestaan uit zeer fijne manuele technieken. De manipulaties geven herstel van een normale, gezonde beweeglijkheid van het bindweefsel die de organen ondersteunen.
Deze zachte manipulaties kunnen een verbetering van de bewegingen en functie van de inwendige organen en orgaansystemen geven. Zo kan het lichaam zijn natuurlijke gezondheid te hervinden en behouden.

INTEGRALE TECHNIEKEN (Embryonal Integrated Therapy)

Integrale technieken volgens Frank de Bakker heeft zijn oorsprong in de osteopathie en de grondbeginselen van A.T. Still. Deze stelde dat vloeistofstromen de drijvende kracht zijn in het functioneren van het menselijk lichaam (zowel metabool, circulatoir als neurogeen). Still besefte dat dit ook een bijzondere kennis over het menselijk lichaam vraagt. Anatomie is de wetenschap die de bouw van de organismen in het lichaam beschrijft. Het beschrijft de organen, de spieren, het zenuwstelsel, het skelet, het bloedvatstelsel, de opbouw van cellen, genetica en weefsel.

In de reguliere geneeskunde krijgt de embryologie weinig aandacht krijgt. Hier ligt de inspiratiebron en het fundament van de Methode Frank de Bakker. Men gaat in deze methode uit van stoornissen in de systemen die we kennen vanuit de anatomie. Het behandelen van deze stoornissen gebaseerd op herstel van de embryonale rotaties is de sleutel.